Designen

2012-02-07 @ 19:58:34 Tips Permalink

Agnes fick ju en fråga om hur man gör en egen design. Jag tänkte svara på det nu ;)
Just denna animerade design kan vara lite klurigt att göra, mycket att tänka på när du jobbar i en hel del olika lager. Men en helt vanlig är inte så svårt :) SÅ jag tänkte försöka förklara, så får vi se hur det går ;)
Börja med att gå in i din stilmall och leta upp kodavsnittet "#header", det kan även stå "div#header". Någonstans i det kodavsnittet så ska det stå "Width:". Talet som står där ska du använda när du skapar din header.

Gå in i det program du vill göra din header i. Det finns en hel del program att arbeta i, vissa man måste ladda ner till datorn och andra som finns på internet. Några exempel är Gimp, Picnik(där du dock måste öppna en bild att arbeta med, du kan inte skapa nya blanka dokument), Pixlr. Googla dom namnen så kan du kolla upp det.

Så skapar du ett nytt dokument som alltså ska vara lika brett som det stod på "Width". Höjden väljer du helt själv, det spelar ingen roll. Sen låte du fantasin flöda och gör vad du vill, klistrar in bilder, skriver text osv, finns en massa att göra :)

När du är klar så sparar du din design, förslagsvis som JPG eller PGN. Så går du in på bloggen och laddar upp din bild. När du laddat upp den så klickar du på den så att du får upp den och kan spara adressen som kommer upp i adressfältet.

Sen ska du gå in i din stilmall igen. Du ska ta den här koden: 
background: url(adressen här) no-repeat center center;
Den ska du klistra in på "#header". Sen tar du bildadressen och klistrar in där det står "adressen här".

Sen är det dags att fixa höjden på din header. Då tittar du också på kodavsnittet "#header". Kolla om det finns något som heter "height" där, om det gör de så skriv bara in höjden på din header där. Om det inte finns så lägger du in kodraden "height: 0000px;". Där det står 0000 skriver du in höjden på din header. Spara och kolla så att det ser bra ut, så ska det funka sen :) Hoppas att ni fattade!



background: url(https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2780464/images/2011/kkk-2p_155311160.gif) no-repeat center center;

Kommentarer

Lämna en kommentar:

Vad vill du kalla dig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (måste inte fyllas i)

Din Bloggadress?:

Vad hade du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0