Test - Varmt eller kallt vatten?

2012-01-31 @ 22:25:34 Permalink Carolines inlägg Kommentarer (2) Trackbacks ()

Igår gjorde jag slag i saken och testade - vad fryser först, varm ellet kallt vatten?
Jag tog två exakt likadana byttor, hällde i exakt samma mängd vatten - vilket i det här fallet var två deciliter - och ställde sedan båda burkarna på en bricka. Sen la jag en skärbräda över för att komma så nära en vattenflaska som möjligt(det var ju lixom det som var grejen). Sen ställde jag brickan mitt på altangolvet på en matta för att fördela kylan exakt jämt. Sen kollade jag efter en halvtimme och så en timme. Efter cirka två timmar började det hända grejer.
Båda hade frusit. Men, på varmvattnet så var det bara liiiite is som flöt runt på ytan, kallvattnet var nästan till hälften fruset.

Så, min slutsats - Kallvatten fryser faktiskt först, även fast det sägs att varmvatten gör det.

Pollybus igår

2012-01-31 @ 21:48:31 Permalink Idas inlägg Kommentarer (4) Trackbacks ()

Wroooooooooooooooooooooooom!


Mina selar + koppel

2012-01-30 @ 19:19:17 Permalink Idas inlägg Kommentarer (1) Trackbacks ()

Har gjort en videoblogg om detta förut, men nu har det kommit lite nya selar. Så i det här inlägget tänkte jag visa min selar + koppel som jag använder för hoppningen :)

Ljusblå bogsele storlek S. Tussans sele. Två ihopsatta kattkoppel som träningskoppel på 4 meter :) "regnsbågsfärgat"


Prickig bogsele storlek S-M (lite mittimellan) Tingelings sele. Samma koppel som Tussan har till träning :)


Rosa bogsele, storlek M. Skorpan sele, samma koppel som Tussan och Tingeling till träning :)


Blå-röd-vit rutig bogsele i storlek M. Ska bli Tingelings eller Skorpans sele, håller på att testa mig fram lite då denna hade lite konstig passform. Även samma träningskoppel till den här selen.


Rosa vadderad H-sele, storlek M. Pollys sele med en hårsnodd längst bak, dock blev det inte så mycket skillnad på henne med den :P Rosa 2 meters koppel som jag kom på här om dagen att jag kunde ha på Polly då det matchade selen (a)


Mitt gula 3-meters koppel som jag endast använder på tävling, till alla kaniner :)


Ska beställas

2012-01-30 @ 09:44:23 Permalink Idas inlägg Kommentarer (4) Trackbacks ()

En bogsele vore perfekt  för Polly, med tanke på vad en bogsele "gör". Men jag testade ju som sagt bogsele på henne och det gick ÅT SKOGEN. Har fått tips om att bröstsele fungerar ungefär som bogsele, bara att den är svårare att krypa ur vilket nog skulle vara perfekt på Polly då hon ofta backar när man ska ta henne. Har alltid velat testa bröstsele på Tingeling också, så jag ska beställa hem en, bara för att testa. Går det dåligt så är det bara att gå tillbaka till deras gamla selar. Kan ju alltid vara bra att ha en bröstsele hemma också.
Men nu är frågan,vilken färg ska jag ta? :)
Bildkälla
Jag kommer beställa från trocaderos, har aldig beställt därifrån förut.

Jag ska testa!

2012-01-30 @ 09:34:47 Permalink Idas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag ska jag testa och se - vad fryser fortast - varmvatten eller kallvatten? För om varmvatten nu fryser snabbast, varför fyller man då på med ljummet/varmt till kaninerna? :P

HOPPTRÄNING - FILMEN!

2012-01-29 @ 20:31:21 Permalink Träning Kommentarer (2) Trackbacks ()

Var som sagt hoppträning idag och här är filmen! :D
Jag, Cissi, Carro, Agnes, Hoppsan, Stisse, Skorpan, Tussan, Ella, Tingeling och Polly. (Gunnar också,pantern)

(Säg gärna till om videon inte fungerar, det har varit lite krångel)
PS. Slutet av filmen är bäst, så kolla på hela för att inte missa det roliga slutet! =D

Hoppträning!

2012-01-29 @ 00:15:08 Permalink Idas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Imorgon träffas jag,Agnes,Cissi och kanske Carro för en hoppträning hemma hos mig. Superkul att få lite kompisar att hoppa med! :) Vi ska även filma,så en hoppträningsfilm med oss kommer att komma upp på bloggen.

Vilket jag tycker är extra kul då Agnes och Cissi aldrig visat någon film från en träning där dem varit med :D När jag tänker efter har ni aldrig fått se en film på Hoppsan och Stisse när dem hoppar, inte ens på tävling! Så nu är det verkligen dags för lite filmer, kommer imorrn! =DHaha, fin bild x)

OT

2012-01-28 @ 23:39:27 Permalink Carolines inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Detta är lite OT...
Av någon anledning så har jag problem med styckesindelning här på bloggen och på min egna privata blogg också. Jag gör alltid styckesindelning när jag skriver för jag vet att det är sjukt jobbigt att läsa om man inte har det, men så fort jag publicerar inlägget så blir alla text en enda klump. Det har inte med min webbläsare att göra för jag vet att Ida och Cissi också använder safari som jag gör och vad jag ser har dom inga problem. Kom på nu att de kanske har att göra med att jag alltid väljer att centrera text och bilder och så. Därför testar jag nu att skriva med texten till vänster så får vi se om det funkar.
Om det inte funkar så hoppas jag att ni ändå väljer att läsa mina inlägg trots att det kan vara lite jobbigt med texten i en klump. Och så vet ni att jag jobbar på att fixa det ;)

Ellas födelsedag!

2012-01-28 @ 23:27:23 Permalink Carolines inlägg Kommentarer (1) Trackbacks ()

Igår fyllde min fina ängel 1 år! <3
Tyvärr var jag i skolan hela dagen och sen direkt hem och drog på konsert så rörde knappt datorn igår förutom jättesent på kvällen när vi kom hem och då var vi dödströtta så därför får hon ett inlägg idag!
Jag, Ida och Cissi sjöng för henne när vi kom hem från skolan och hon fick sina presenter. Tussan, Tingeling, Skorpan och Polly hade varit så snälla att dom sagt åt matte Ida att ta med en present från dom till Ella! :D Så hon fick en bit knäckebröd vilket hon uppskattade såklart! Av mig fick hon också en bit knäckebröd(haha, tog det innan jag visste vad som fanns i paketet så det blev mer knäckebröd)plus en bit banan som är hennes favoritgodis. Cissi filmade när vi sjöng och gav henne presenterna och när hon moffade banan vilket är en rolig syn, haha xD
GRATTIS MIN FINASTE BÄSTA ELLAPELLA! ♥
Stor tjej nu :')

Hoppträning och tonårskanin

2012-01-28 @ 22:25:33 Permalink Träning Kommentarer (3) Trackbacks ()

Blev lite hoppträning idag för Tingeling och Polly :) Suck, hann inte ta ut Skorpan och Tussan p.g.a en viss kanin...

Tingeling: Hoppade faktiskt inge bra alls i början. Rev,brakade och hade 0 fart. Men efter några vänder i motsatt håll (?) och efter att ha tvättat sig 1000 gånger så fick hon kanonbra fart och hoppade fint.

Polly: Vad ska man säga? suck. Tog minst 30 min att få tag på henne i buren idag, dom burana vi har nu är verkligen inte bra för henne. När hon är på det här humöret så gäller det bara att bestämma över henne, att vara bestämd. Men det går inte i den där buren då den är så stor, blir bara att hon springer iväg när man ska ta henne :/
Efter mycket lockande med godis så fick jag ivarefall tag på henne efter att hon först sprungit ut ur buren och in i ett hörn i boden... suck,vet inte vad jag ska göra längre :(
Sen tog jag på selen. Jag satte den extra lös + med en hårsnodd i mellan selen och kopplet så att det inte skulle bli lika "ryckigt" när jag skulle stanna henne. Men det fungerade inte alls.

För det första: Man får inte stopp på henne, hon är så ivirg och vill iväg så fort när hon är ute i selen.
För det andra: När man väl fått stopp på henne så slänger hon sig framåt så fort man klappar/rör henne när hon sitter still.
För det tredje: När man väl har fått stopp på henne och har fått klappa henne så får hon nästan panik när man precis ska ta upp henne. Hon toksprattlar eller kastar sig framåt.
För det fjärde: När man fått stopp på henne,klappat henne och till sist fått upp henne i famnen så sprattlar hon som en tok tills jag har fått ett ok grepp på henne,vilket jag inte alltid hinner.

Och i mellan detta vill hon inte sitta still och hugger om man håller i henne. Jag och pappa försökte iprincip med allt idag, inte ens han fick ta upp henne, stackarn får sån panik :( Sen blir man ju själv inte så peppad,man blir mest osäker när hon hugger...

Fick upp henne tre gånger under kvällen. Det enda som gäller är att strunta i att hon hugger och ta upp henne ändå. Träning.
Jag tränade med henne för ett tag sedan, men valde att ha en paus på kanske 1-2 veckor då det gick så långt att hon sprang efter mig utomhus och högg mig i benet, jag klarade inte av henne helt enkelt. Nu verkjar hon dock har lungnat ner sig en aning.

Lät henne mest springa till första hindret själv och OJ så hon hoppade! Hon hoppade superfint :D
Så hoppninegn är ju verkligen inte vårat problem, herregud hur ska jag göra på tävling när jag måste korra henne? :S
En gång stannade hon mitt framför ett hinder och hade bommen mot "bröstet". Men hon hoppadet och rev det inte! så det är superbra :D
Sen blev det kloklippning,dock bara framtassarna idag då vi inte kom på något bra sett att ta baktassarna.

Som jag tänker varje dag: TÅLAMOD


Vad fryser snabbast?

2012-01-28 @ 18:06:47 Permalink Agnes inlägg Kommentarer (2) Trackbacks ()

Precis som rubriken lyder: Vad fryser snabbast? Varm eller kallt (ljumet) vatten?
Jag skulle ju säga varm vatten, med fick höra att kallt (ljumet) vatten inte fryser lika snabbt?
Någon som vet om det är kallt eller varm vatten som fryser först?

Edel

2012-01-26 @ 20:47:42 Permalink Carolines inlägg Kommentarer (1) Trackbacks ()

Läste Idas inlägg om foder och tänkte att ja, jag kan väl berätta vad jag tycker om Edel :D
Jag kan väl inte säga mycket mer än att jag är supernöjd med det! Fick med en påse Edel-pellets med Ellla som övergångsfoder när jag först köpte henne. Sen åt hon en annan pelletssort ett tag och nu kör jag på Edel igen som jag blandar ut med lite olika örter då och då. Ella älskar det och hon får fint hull av det, lagom rund och go, hihi :) Så jag är jättenöjd och jag kan helt klart rekomendera Edelpellets :)
Ellas FÖDA. Yummi, right?Inbjudan

2012-01-26 @ 18:01:26 Permalink Agnes inlägg Kommentarer (1) Trackbacks ()

Fick idag en inbjudan till SM på posten...
Hade inte förväntat mig det och blev uppriktigt förvånad! Men jag ör glad över att de inte glömmer bort oss. ;)
Fast kommer inte åka. Har ingen direkt just med det och jag tycker nog att jag bara är mest ivägen :P haha

Det snöar!

2012-01-26 @ 17:58:28 Permalink Idas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag ville jag ta ut skruttisarna ett sväng då dem suttit inne i tre dagar. Försökte först ta Polly som vanligt i buren,men det gick inte... Så då fick jag ta transportburen,som hon faktiskt denna gång hoppade in i fort :)

Jag tänkte att jag samtidigt kunde träna på att ta upp och ner henne från transportburen. Och det gick superdåligt,hon blir så ivrig och sprattlar som en tok :P Och då tappar jag greppet om henne och då blir det inge bra när jag bär henne och då blir hon bara rädd o.s.v Blir alltid en ond cirkel av allt :(

Men en gång gick det riktigt bra! Jag satt på huk och tog upp henne, då var hon jättesnäll :) Men då ska jag självklart snubbla till lite så att jag landar på rumpan, hon sprattlar och hon rymmer runt buren igen... Får tag i henne i samma hörn och då var hon faktiskt riktigt duktig när jag tog henne!

Hon och Skorpan fick komma ut i rasthagen, tog Polly i transportburen, ut ifall att hon skulle få något mera bus för sig. Och Polly blev SUUUPERGLAD! Hon och kaninerna som jämt varit så rädda för mörkret, var inte ett dugg rädda alls! Polly gjorde massor av glädjeskutt :D Det är skönt att veta, att jag kan ta ut dem trots att det är mörkt ute, fick lite sken från en lampa i närheten också. Skulle ha tagit ut dem igår, men då var det för mörkt, men nu vet jag att även det går bra :) Sen när jag satte mig i rasthagen blev Polly helt tokig! Hon ville bara sitta i nät och bli klappad, humörsvägningar?.... ^^

Hon fick även sitta i transportburen en stund men det hade hon verkligen inte tålamod till så då fick hon gå in i buren igen. Tussan och Tingeling fick komma upp en liten stund, men hann tyvärr inte ta ut dem :)

Gammal bild, Pollys första snö.

Träning =)

2012-01-26 @ 17:52:54 Permalink Agnes inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det blir träning med Ida och ev. fler i klubben på söndag :)
Ser fram emot det! Har inte hoppat med kaninerna på lääänge.
Skulle ni vilja att vi filmar när vi hoppar med dem?

Tävlingar?

2012-01-25 @ 19:27:12 Permalink Agnes inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Undrar bara om ni läsare skulle vilja ha någon tävling på bloggen?
vad skulle det kunna vara i så fall? Om ni har några förslag...... ;)

Rätt eller fel?

2012-01-25 @ 18:51:45 Permalink Agnes inlägg Kommentarer (1) Trackbacks ()

Är det rätt eller fel att föda upp kaniner för PÄLSENS skull? Inte skinnet.
Alltså föda upp kaniner för pälsens skull? Och göra typ strumor av?

Byta foder?

2012-01-25 @ 09:19:45 Permalink Idas inlägg Kommentarer (1) Trackbacks ()

Funderar på att byta foder då jag inte är nöjd längre med det jag har. Dom får så sjukt kantiga rumpor av det :/ (haha,det låter lite fel,men jag tror att ni förstår vad jag menar,"koknölarna")

 

Har hört att många tycker blandning mellan Edel och Rabbit Royale är bra. Så funderar på att byta till Edel,har ju redan Rabbit Royale.

Vet att Carro har Edel men har faktiskt inte hört någonting alls från henne om fodret X)

Någon som använder Edel,och vad tycker ni om det? :)


Bildkälla

Skruttisarnas schema för veckan

2012-01-24 @ 10:58:57 Permalink Idas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tisdag: (idag) Tussan och Polly ut i rasthagen, Skorpan på promenad. Tingeling promenad om jag hinner innan det blir mörkt.
Onsdag: Vila
Torsdag: Polly ut i rasthagen med sele på. Skorpan,Tingeling och Tussan ut i rasthagen.
Fredag: Vila
Lördag: Alla kaniner ut på promenad.
Söndag: Hoppträning :D

Vi behöver tips och idéer!

2012-01-24 @ 10:52:49 Permalink Idas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Som ni vet har vi länge tänkt byta design/tema/header på bloggen. Och det ska vi göra! :) Det gäller bara att vi hittar en dag där alla kan vara med och fotas + göra nya designern tillsammans.

 

Så nu behöver vi förslag på färgteman och teman till våran photoshoot. Vi hade tänkt att fota oss alla med kaniner,på ett och samma ställe med ett visst tema. Dock kan vi nog inte ha alla på samma bild samtidigt.

 

Nu behöver vi färg och temaförslag,skicka in så många förslag ni vill! :D

Min lilla mullis får stå för bilden.


tackar

2012-01-24 @ 10:14:35 Permalink Agnes inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vi tackar för detta:

Ella is chilling

2012-01-23 @ 23:10:13 Permalink Carolines inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Haha, ni måste erkänna att det ser ut som att hon sitter på hindret med typ tassarna i kors och ba "Tja, va händer?" Så söööööööt korv :')

Nu dök jag upp sådär helt random här, som jag brukar göra, wuuuw... :D

Tagga!

2012-01-23 @ 08:34:46 Permalink Idas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Verkar som om det blir hopptävlingar i klubben i februari! ^^ Kommer bli superskoj att tävlingssäsongen börjar igen :D Får se hur Polly är på tävling under sin tonårsperiod bara ... :P

 

skhrf.com

 

Förmodligen är tävlingarna även i ridhus, lite oroväckande,mina skruttisar är inte så förtjusta i det... :)I förrgår och igår

2012-01-23 @ 08:30:24 Permalink Idas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

I lördags:

Tussan ut i rasthagen,Tingeling och Skorpan ut på promenad. Tränade även lite med Polly i rasthagen på lyft inne i kaninboda,men det gick superdåligt, högg och massa sattyg..

 

I går:

Polly ut på en 30 min promenad. och oj så glad hon blev! :D Race och glädeskutt,så skönt att se den gamla Polly lite igen ^^ Lyfte henne dock inte förän vi var inne i kaninboda. ville att denna promenad skulle bli "promblemlös" och att hon inte skulle få känna sig stressad,utan bara få skutta runt utomhus i egen ro :)Rätt eller fel?

2012-01-22 @ 16:43:27 Permalink Agnes inlägg Kommentarer (2) Trackbacks ()

Jag läste att Skhrf anser att om du lyfter kaninern i nackskinnet, så som kaninmamman gö rmed sina ungar, räknas det som ovarsam hantering.
Men om man lyfter kaninen i nackskinnet: manar de då att man bara lyfter i nackskinnet eller håller kaniner under rumpan samtidigt?
Vad tycker ni? Är det rätt att lyfta en kanin i nackskinnet?

Shoppat hinkar :D

2012-01-22 @ 13:49:55 Permalink Idas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


 Shoppade dessa på maxi häromdagen,superbra hinkar till städningen hos kaninerna! :)


Ang. vattenflaskorna med strumpor och bäbisvantar :P

2012-01-22 @ 13:45:57 Permalink Idas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Har fått några kommentar om det här,att det inte spelar någon roll eftersom att vattnet fryser i pipen först o.s.v (hitta inlägget här)

Här hemma är det sällan hela flaskan fryser helt. Oftast blir det bara lite is på insidan och ingen is i pipen. Denna socka/srumpa/bäbisvante gör förmodligen så att det inte blir is lika fort i flaskan. Här hemma byter vi vatten ofta,så då hinner inte pipen och hela flaskan frysa helt ;)TIPS!

2012-01-22 @ 13:39:34 Permalink Tips Kommentarer (0) Trackbacks ()

För er som har lite snö,perfekt att ha till stora vickande rasthagar. Pollys hage är så hög att den blir väldigt ostadig,och måste därför sättas fast med något. Jag brukar använda tältpinnar,men det funkar inte alltid så bra när marken är stelfrusen :P
Men då tar man lite snö och stampar dit,funkar perfekt! :D


Carro

2012-01-21 @ 16:04:57 Permalink Cissis inlägg Kommentarer (1) Trackbacks ()

Ja nu har man såvit över hos carro :)
carro skulle byta vatten hos ella igår men hon gjorde alldrig det så det frös till is
men ella fick vaten tidigt imorse
Ella med sitt vatten som skule svalka henne i sommras :)

Ang.råttor...

2012-01-21 @ 15:11:55 Permalink Agnes inlägg Kommentarer (1) Trackbacks ()

Men tanke på mitt förra inlägg kom jag att tänka på en sak....
Är det många utav er läsare som har problem med råttor/möss hos era kaniner?
Vi har ju självklar någon mus här och där eftersom vi har kaninerna i stallet.
Men har i andra problem med det?
Skulle vara intressant att veta......

Påpälsad råtta?

2012-01-21 @ 15:06:48 Permalink Agnes inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kanin utan öron?
Måste ju erkänna att jag har en kanin som ser ut som en påpälsad råtta eller något liknande..... :P
Någon som har lika roligt som jag åt saken? haha

Tvättningspose

2012-01-20 @ 17:33:21 Permalink Agnes inlägg Kommentarer (1) Trackbacks ()

Är man inte en av värdens sötaste??????
Hur ofta tvättar sig era kaniner?

Ella XD

2012-01-20 @ 17:26:59 Permalink Cissis inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag skulle jag ta bort lite glitter ur Ellas bur men ja ella var i ena delen av buren sen var hon heltplötsligt i andra änden av buren som jag var i.
Så jag blev lite skrämd XD

Hjälp!

2012-01-20 @ 17:22:59 Permalink Agnes inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Stisses lucka fryser lätt fast.
Men det är klart att man får upp den om man tar i ;)
Men i alla fall :P
Någon som har något tips för att luckan inte ska frysa igen?

Video

2012-01-20 @ 17:15:52 Permalink Cissis inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Här kommer en liten kort video på oss i klubben från i sommras :)
Malin kunde dock inte vara med men,men.
h

Mina borstar

2012-01-19 @ 08:40:35 Permalink Agnes inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Har nu en bild på de borstar jag använder:
Någon som använder likadana eller liknande?

Busen P

2012-01-18 @ 13:27:03 Permalink Idas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

I morse överraskade Polly mig ännu en gång med ett nytt humör. Hon gjorde glädjeskutt i buren när jag kom och skulle ge frukost!
Undrar vad hon gör imorrn :P
Söta buse,så roligt när man möts av glädjeskutt ^^

Lurvhög

2012-01-18 @ 09:01:20 Permalink Agnes inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Borstade Hoppsan häromdagen vääääldigt noga.
Resultatet blev så här:

Mums

2012-01-18 @ 08:57:01 Permalink Agnes inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hoppsan var helt beslutsam att nå de små äppelbitarna som var kvar i botten på burken, så hon tryckte in hela huvudet! haha Sööötis! ;)

Klurigaste kaninen jag träffat på :P

2012-01-17 @ 21:14:51 Permalink Idas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Haha, jag vet inte om jag ska skratta eller gråta åt Pollys små hyss och snälla saker som hon gör...
Dom senaste dagar har verkligen varit "udda".

Förmodligen går Polly just nu igenom sin första brunst/tonårsperiod. Väldigt jobbig är hon ivarefall XP
 
*
Här om dagen när vi skulle hoppträna så gick hoppningen jätttebra. Men när jag skulle lyffta henne första gångerna var hon lite bångstyrig,men det gick. Efter ett tag börjar hon hugga och en gång hoppade hon t.om och högg i luften och sprang sedan efter mig för att hugga mig i benet... Blev väldigt ledsen,att snälla Polly helt plötsligt anföll mig? Hon har huggit förut,därav början på min träning,men hon har aldrig gjort så där mot mig
:( Fick inte gå mer än max 1 m i från henne så hon fick gå in i buren själv. Då trasslar hon såklart in sig i kopplet och får panik och springer längst in i buren. Så där får vi inte tag på henne för att ta av henne selen. Så min pappa fick krypa in och hålla bestämt i henne medan han tog avs elen. Vilket tog en stund då hon fick panik så fort han tog i selen,stackars Polly :(

*Efter detta har hon börjat gräva och bita på gallret så fort man är i närheten.

*I förrgår var hon så ivrig ut (vilket är vääldigt ovanligt)  att hon rymde. Runt burarna i förrådet,hoppa över brädor och sno sallad från matte som matte försökte locka med. Jag kom inte in där imellan burarna heller så det gick inge bra :/ Hon fortsätter runt till Tussan och vänder sedan men stannar hon Tingeling. Tingeling blir helt tokig och dom börjar bråka genom gallret :S Jag fick fort som tusan ta ut Tingeling och låsa in henne i huset,medans sprang Polly till ett hörn. Där fick jag tillslut tag på Polly,som då var lite rädd men väldigt hungrig. (hon är så ivrig efter mat att hon rymmer alltså X)

*Efter detta var hon lite galen i en timme,sedan la det sig. Dagen efter (igår) så började hon komma fram mycket mer och så fort man kom rusade hon till dörren för att hon vill bli klappad och få uppmärksamhet.

*Hon har blivit väldigt avundsjuk. Om jag bara är hos Skorpan och klappar henne så blir Polly tokig och springer runt,runt och biter på gallret.

Vad är det som händer? :P
Hon har ivarefall av någon anledning blivit rädd för selen,så fort man bromsar henne med kopplet för att bära upp henne får hon panik och springer iväg eller hugger :( Ska börja "selträna" henne lite som jag gjorde ibörjan. Hon ska få skutta runt i rasthagen med sele och sen helt enkelt försöka träna henne mera på lyft med sele. Skulle ju börja hennes träning mera förut,men nu har det blivit massor av annat i mellan tyvärr.

Tokkanin,verkligen olika från dag till dag på henne. Men social är hon ivarefall,så länge hon inte får för sig att bitas i mattes jacka :P
Så det positiva är att hon rusar fram så fort man kommer till buren,hon hoppar ut själv så förmodligen blir det lättare att ta henne ivarefall :)

Underbara buse ♥


Svar på kommentar

2012-01-17 @ 16:57:39 Permalink Idas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Josefine   HAHAHAHA:
Hej! Jag undrar i vilken stad eller samhälle ni bor i? För jag har letat efter en kaninhoppnings klubb jag kan vara med i men inte hittat någon. Så det är därför jag undrar vart ni bor.

Mvh Josefine Nordèn
om

SVAR: Vi tävlar för Västmanlandskaninhoppare :) Alla klubbar i Sverige finns på skhrf.com

HAHAHAHA

2012-01-16 @ 20:53:59 Permalink Idas inlägg Kommentarer (2) Trackbacks ()

"I see you! O.o"
Snygg kanin man har...


NI ÄR BÄST IGEN! ♥

2012-01-16 @ 20:50:54 Permalink Idas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Namninsamling

2012-01-16 @ 17:21:25 Permalink Carolines inlägg Kommentarer (2) Trackbacks ()

Det finns en lag på att djuraffärer inte får sälja hundar och katter, för att dom kräver för mycket arbete. Man måste ju gå ut med dom osv osv. Det tycker jag är vääääldigt konstigt. För hur många djuraffärer finns det som tar ut sina kaniner varenda dag, låter dom skutta runt, gosar med dom etc...? Kaniner, hamstrar, gerbiler, marsvin, fåglar...kräver dom inget? Jo, det är det dom gör, precis som hundar och katter. Men hundar och katter är väl tydligen mer värda än dom mindre djuren då uppenbarligen. Jag tror nog att de flesta förstår min poäng i det här.
Jag har köpt mina hamstrar i djuraffär. Nu är det här verkligen inte ens i närheten en av dom värsta djuraffärer som finns, den är nog ganska bra egentligen. Men fortfarande så sitter två tre kaniner i en bur som är lagom för en kanin, hamstrar som har hamstervadd(dom kan kvävas av det, eller kanske fastna med benet i det och då finns det risk att dom tuggar av sig benet för att komma loss)ja, en massa saker som är fel helt enkelt. Jag har bestämt mig för att jag ska aldrig mer köpa ett djur i djuraffär igen. För dom som tycker som jag har en namninsamling startats, som man ska skriva på om man tycker att djur i djuraffärer är fel. När över 500 namn har kommit in så ska listan skickas in och förhoppningsvis så ska djuraffärerna sluta sälja djur.
Om ni tycker som jag så får ni gärna skriva på listan, om ni...inte tycker som jag.. så behöver ni inte bry er om listan, haha ;)
http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=6231

BÄST!

2012-01-16 @ 12:33:15 Permalink Idas inlägg Kommentarer (1) Trackbacks ()


Inte coolt

2012-01-15 @ 18:23:19 Permalink Carolines inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Klippte klorna på Ella idag. Allt gick jättebra och hon låg tillochmed på rygg i mitt knä helt själv, jag behövde inte hålla i henne och kunde alltså klippa klorna själv(jag brukar behöva ha någon som klipper och så håller jag i). Men så tröttnade hon väl helt enkelt och sprattlade till när jag klippte på baktassen så att jag klippte henne i pulpan :S Som tur var, så var det jääääättelite, det blev en liten bloddroppe på klon som jag torkade bort och så blödde det inget mer. Så det var ingen fara men jag blev ju såklart lite skärrad...
Alltså jag såg den här bilden igår och ba shiiiiiet, va stora öron hon har! :O Har hon verkligen sådär stora öron...? ;)Plask på dig Stisse!

2012-01-15 @ 15:41:55 Permalink Agnes inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Stisse gjorde bort sig totalt idag.....
Kaninerna fick nämligen vara ute i boxarna.
Och medans jag satt inne hoss Molly och Hoppsan försökte Stisse hoppa över boxväggen. Men han hade inte räknat med att det skulle hänga en vattenhink full med vatten ivägen. Så han s´plumsade rakt in i den och blev alldeles blöt!
Matte lyckades få en bild direkt efter det lilla badet ;)
Det blev helt enkelt att bara sspringa in och leta reda på en handduk så att han kunde torka. Om vattnet fryser blir kaninen kall och kan bli sjuk.
Han fick dessutom klorna klippta på en gång ;)
Sedan fick han vara inne hoss Banditen under tiden han torkade, vilket uppskattades :)

Nya bilder

2012-01-15 @ 15:34:06 Permalink Agnes inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Har tagit massor av bilder idag, så det blir inga flr arkivbilder på ett tag nu :D
Min lurvboll med ögon och nos! Puss på dig! :D

TIPS!

2012-01-15 @ 15:26:00 Permalink Idas inlägg Kommentarer (3) Trackbacks ()

Detta är tips till er med långörade vädurar som inte kan ha skål när vattnet fryser på vintern. :)

På vattenflaskan,sätt en socka eller liten "bäbisvante" (haha,hittade dem i garderoben och de passade perfekt!) Då fryser inte vattnet lika fort och om ni även fyller på med ljummet vatten så håller vattnet längre än en skål med ljummet vatten.

Ett litet tips i vinterkylan ^^
Men akta så att kaninen inte tuggar på strumpan/vantarna bara. Sätt strumpan/vanten högt upp.
Som sagt: Strumpan/vanten ska sitta lite längre upp så att inte kaninen når den genom gallret :)


Haha,ser så roligt ut med en vante XD Och vad jag har hört ska detta fungera bra,upp till bevis här hemma :)


Mina julklappar :)

2012-01-15 @ 14:14:00 Permalink Idas inlägg Kommentarer (1) Trackbacks ()

Fick dessa julklappar från julklappsbytningen igår. Kaninerna fick en "äppelpinne" som var från Carro,och jag fick en merci-chokladask som var från Cissi :D

Ida med ninisar tackar ^^


Nya bogselen!

2012-01-15 @ 12:11:00 Permalink Idas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Mycket vinterpäls... X)


Julklappsbytningen

2012-01-14 @ 23:26:08 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Här får ni, enjoy :D Frågestunden on it's way, jag måste bara redigera den och dela upp den i olika delar eftersom att klippet är typ en halvtimme... ;)

Shopping :D

2012-01-14 @ 20:34:13 Permalink Idas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mammas köpte dessa till mig idag,så det blev lite shopping :P

Haha,det fanns bara en kaninskål kvar,så tvåblev marsvin XD Dessa skålar ska vi ha när det börjar bli så kallt att vattenflaskorna fryser trots mina "vattenflask-värmare"


Solsken

2012-01-14 @ 20:18:50 Permalink Idas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Idag var det solsken ute,så då fick kaninerna komma ut i rasthagarna :D Dock blåste det litegrann,men ca 40 min fick dom i rasthagen ivarefall.KOLLA MAGEN?? :O Kan ni tänka er att hon för några månader sedan var smal?


Haha,tjockis :PDetta kan man kalla bildbomd,hoppas ni gillar det ;D
Julklappsbytning

2012-01-13 @ 21:10:20 Permalink Idas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Imorgon är det julklappsbytning i klubben! (lite sent kanske,haha) Det går till så att varje person fixar två paket,ett kaninpaket och ett människopaket.(alla som har en kanin) Sen byter vi helt enkelt :) Tror att vi skrivit om julklapsbytningen förut på bloggen. Hemma hos Cissi är vi denna gång,och förmodligen blir vi nog bara tyvärr fyra st :( Förra året var vi bara två,så lite förbättring X)


 Inte ofta som hela klubben kan samlas tyvärr :(


Visste du att.....

2012-01-13 @ 16:40:48 Permalink Agnes inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hoppsan var rädd väldit rädd förut om man hade gummistövlar på sig?
Varför vet jag inte, men nu har hon inget problem alls med gummistövlar :P
Bild på Hoppsan som försöker gömma sig i gräset. Dock har bilden
inget med gummistövlar att göra XD

ska fixa

2012-01-13 @ 16:37:29 Permalink Agnes inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ska försöka fixa lite nya bilder i helgen på kaninerna.
Har bara använt arkivbilder sedan datorn kracha och blev ominstallerad eftersom bilderna försvann då ;)
Men får väl helt enkelt bunkra upp med nya bilder ;)

*PUH*

2012-01-13 @ 12:17:18 Permalink Idas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag ringde pappa nyss och han sa att han ringt veterinären (konstiga tider,så jag skulle knappt ha hunnit ringa idag) och tack och lov är det ingen fara. Tydligen är det normalt med en kanin med så pass utstående ögon. Det var tydligen "det tredje ögonlocken" eller vad det nu kallas, det som återfuktar ögonen som helt enkelt syns extra mycket på henne,trodde vet. Dammet i ladugården tycktes inte vara någon fara,men hon har ju inte sett ladugården... :P

 

Det kunde också vara mask,så blev orolig så fort pappa nämnde det. Men har dem mask så syns det på kroppen och så får dem diarré,så det kan det inte heller vara. Det finns en medicin att ha på ögonen så att dom återfuktas mer så att ögat inte blir så där konstigt,men vi skulle vänta och se. Det konstiga är ju att "tredje ögonlocken" är väldigt rött vissa dagar på Tussan,men det var tydligen normalt.

 

Vi ska helt enkelt vänta och se,men just nu är det ingen fara.

 

Så skönt att höra,blir så orolig för min nin ♥


Finns inga ord för hur mycket jag älskar dig min skruttis nin,Tussan ♥

VIDEOBLOGG

2012-01-13 @ 10:48:03 Permalink Filmer Kommentarer (1) Trackbacks ()

Missa inte att vi nu har en egen youtubekanal! Gå in och prenumerera på oss! :) @Kaninkompisarna

On it's way...

2012-01-12 @ 21:33:21 Permalink Carolines inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Videoblogg på väg upp! :D
Ca 10 minuter lång videoblogg med dett Weirdo - jag x) Belöna er själva om ni orkar titta på hela!

Kommer alltså alldeles strax! :)
Favoritinlägg?

2012-01-12 @ 17:32:29 Permalink Agnes inlägg Kommentarer (2) Trackbacks ()

Vilka är era favoritinlägg?
Vilka sorts inlägg borde vi göra fler utav?
Andra synpunkter?
Några tips?
Skulle vilja veta era synpunkter för att få bloggen att bli ännu bättre :)

Imorrn ringer vi till vet :(

2012-01-12 @ 17:29:35 Permalink Idas inlägg Kommentarer (1) Trackbacks ()

:'(


Borstar

2012-01-12 @ 16:55:12 Permalink Agnes inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vad har ni för borstar till era kaniner? Jag borstar Hoppsan med hjälp at en hårborste i kaninstolek, en sax att klippa tovor med och en röd-gul borste som är en "riktig" kaninborste.
Förut hade jag även en kam, men använde den aldrig, så det slutade med att jag tappade bort den XD
Vålborstad Hoppsan ;)

Något är konstigt :(

2012-01-12 @ 11:51:34 Permalink Idas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tittade på Tussans öga både igår kväll och imorse. Och nu ser det helt okej ut igen? Kanske var något skräp som hon fick in i ögat,men detta är verkligen konstigt...
Ser ni "hinnan"? fast värre nu,men ändå bättre...

Dags igen.....

2012-01-11 @ 20:38:32 Permalink Agnes inlägg Kommentarer (1) Trackbacks ()

Det börjar bli dags att klippa klorna på kaninerna igen. Vilket inte är deras favoritsak här i världen....
Får be mamma om hjälp i helgen tror jag.... Gäller bara att komma ihåg det. Får väl skriva upp det i pannan eller någon annanstans :P

Glöm inte....

2012-01-11 @ 20:35:20 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

http://kaninkompisarnasklubb.blogg.se/2011/december/fragestund.html#comment

sommarlov....

2012-01-11 @ 20:31:19 Permalink Agnes inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sitter nu och väntar på att somarlovet ska börja XD
Nej, en önskar bara att jag kunde hoppa på en gräsmatta som inte var frusen eller kladdig av lera, ljust ute och varma händer.
Det är absolut inte roligt att vara kaninhoppare på vintern.... :S


Tussans öga

2012-01-11 @ 08:21:03 Permalink Idas inlägg Kommentarer (2) Trackbacks ()

Det är konstigt,när jag kollade hennes ögon i förrgår så var det högra som vanlgit men det vänstra var rött och kladdigt? Vet inte hur länge till jag vågar vänta på att det blir bättre :S Är det inte bättre imorrn så tänker jag ringa vet och rådfråga,säger de att vi ska komma in så tänker jag tvinga min föräldrar att skjutsa oss in till vet,jag börjar bli väldigt orolig över detta!
Älskar dig så att det gör ont ♥


Nu börjar det bli vinter på riktigt

2012-01-10 @ 22:03:59 Permalink Idas inlägg Kommentarer (1) Trackbacks ()

Det negativa med "kaninboden" är att vattnet fryser mycket fortrare där. Vattenflaskorna fryser och då tänker jag byta ut vattenflaskorna mot skålar. Men problemet är att jag inte vet hur jag ska göra med Polly. Hon har superlånga öron,och dom slår nästan i marken när hon är ute och springer :P Så dem skulle hon säkert lägga i vattenskålen,och blir öronen blöta och det är kallt så fryser dom ju nästan och det är ju inte bra :S

Så min plan är att ha en socka på hennes vattenflaska för att hålla värmen lite bättre,och sedan ha två vattenflaskor så att jaa kan byta till en ny när den ena har frusit.

Hur brukar ni göra på vintern med vatten till kaninerna? :)

På den här bilden ser man det bra,långöra,hihi.

Visste du att....

2012-01-10 @ 17:27:03 Permalink Agnes inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

....jag vet inte exakt när Hoppsan är född. Jag vet bara att hon är född i början av februari 2009. Inget exakt datum ;)
Hoppsan första sommaren hos oss :)

Film/bild?

2012-01-10 @ 12:13:00 Permalink Carolines inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vad föredrar du? Vill du helst ha en massa fina bilder på din kanin eller vill du ha filmer för att vara säker på att inte missa någon detalj? Kanske ett roligt hopp som inte syns på bild t ex.
Jag tycker nog att bilder är roligast även fast jag tycker det är lite tråkigt också just för den delen, att man lätt missar något, plus att dte är svårt att få med varje hinder på bild om man hoppar en bana, särskilt om kaninen springer riktigt fort. Men tror att jag föredrar bild på träningar och film på tävlingar :)
Bild på träning.


Film på tävling.Vilken kväll!

2012-01-09 @ 22:48:25 Permalink Idas inlägg Kommentarer (1) Trackbacks ()

Framåt kvällen gick jag ut en sväng för att ta ut kaninerna i ladugården. Jag börjar med Polly och ser att hennes ögonvitor "fram" är röda och rinnande. Så då sa jag till mig själv "nu ska vi ut ur den här ******* (lång svordom,haha) ladugården!" 

Jag får typ panik och vet inte vad jag ska göra,vi har inga fler burar och vinterburarna får knappats plats i förrådet där Tussan bor. Suck,allt kändes omöjligt,blev riktigt ledsen och tänkte att på något sett måste vi ju komma ut ur ladugården. Kaninerna kan ju inte vara kvar där längre! :( Jag fick då en idé att ställa in sommarburarna i förrådet istället. Dela av den största buren i 2,sätta kompostnät vi delningen och sedan lägga halm/spån på botten. Även en träskiva tänkte vi lägga underst. 

Så jag fick med mig hela familjen ut,alla hjälpte mig! (ni är bäst ♥)
Brorsan skurade kaninburar,mamma och pappa bar kaninburar och jag skurade,städade och flyttade grejer. Två timmar tog det när allt var färdigt och klockan var då 20.00.
Blev faktiskt riktigt bra,men hade burarna varit 3 mm större så hade de inte gått in :S

Tingeling och Skorpan blev ganska rädda i början,men efter ett tag så gick det bra :) Polly blev heeelt överlycklig! Sprang runt som en galning,haha som ett barn på julafton ungefär :P Sen fick dom kvällsmat så då lugnade dem ner sig. Gick ut till dem nyss och alla satt och sov så fint ^^ Dock råkade jag väcka dem såklart när jag gick fram till Pollys bur för att försiktigt väcka henne och känna på hennes öron om de var kalla.

Så det blir lösnongen denna vinter,förmodligen ska vi bygga en fyrfackare till nästa vinter :D

Kallar det för min "Kaninboda" :D


När man kommer in genom dörren,Skorpan till höger och Polly rakt fram. Hihi,tokan sitter på sitt lilla hus ^^


Om man tittar till vänster när man kommer in genom dörren. Tussan längst bort till vänster och sedan Tingelings bur till höger.
Min fina hörna med kaningrejer :D

Så jag hoppas att det här blir bra och att kaninerna blir bra.

Jag vill tävla!

2012-01-09 @ 12:40:43 Permalink Idas inlägg Kommentarer (3) Trackbacks ()

Åhh,jag har ett sånt "tävlingssug"! :S Vill ut och tävla :D Kaninerna är i jättebra form nu,vill att Polly ska få komma ut på tävlingar mer nu så att hon inte "tröttnar" när hon är i form. Skulle vilja åka till en ridhustävling hos StKH,men det beror ju helt på skjuts... :P

TACK!

2012-01-09 @ 12:33:24 Permalink Idas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()


Första dagen i skolan nu då :)

2012-01-09 @ 10:07:27 Permalink Cissis inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

I morse så om carro försent till mig och Sara för att vi stog och väntade på at hon skulle komma så att vi kunde gå.
Men det var så att carro skulle byta vatten till Ella och då var det helt fryst så hon behövde spola vatten flaskan under varm vatten i ungefär fem min säger hon :) så då tog det lite mera tid så hon kom precis så att vi hann i tid till skolan :)


Hur ligger det till? :)

2012-01-09 @ 08:24:57 Permalink Idas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lite om vad som hänt dom senaste dagarna :)
Tussan: Ögonen har blivit mycket bättre, vissa dagar ser dem helt normala ut och hon verkar må väldigt bra av att bo i "förådet". Så hon får bo kvar där under vintern ^^
Polly: Fick massor av stalljobb i helgen så hann inte träna något med henne,men i buren kommer hon fram mycket mera och sätter sig t.om och smågosar ibland  :) Värre är det ju i selen... :P polly är även väldigt brunstig,gräver som en tok, hela hennes bur är ett stort berg av spån! Hon gräver ner allting som hon har i buren. I går fick vi vända på allt spån för att hitta matskålen...
Tingeling: Tror hon börjar bli skendräktig,lite små tjurig,men hon har inte börjat bygga något ännu :)
Skorpan: Verkar ha fungerat bra med "bantningen",även hon lite smått skendräktig,men i bra hull nu hon får örtfoder just nu istället för pellets ^^
Sötis Skorpan första gången i sin Open-bur.

Bättre update

2012-01-08 @ 19:38:05 Permalink Idas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

nu lovar jag bättre update från min sida :D Plugget startar imorrn och då brukar jag få mer inspiration till bloggandet på alla raster... :)
Så från och med imorrn blir det som vanligt ^^

Liten men kaxig,haha.

Finns det några.....

2012-01-08 @ 15:31:00 Permalink Cissis inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Finns det några önske mål på vad jag ska skriva om här på bloggen nu har jag ju skrivit till tre dagar så att jag vet ej vad jag ska skriva om :)
Hoppas att ni kommer på något bra till mig men jag säger en sak det är att jag är sämst på att redigera bilder så det kommer jag nog inte att göra om ni nu vill det :)
en lite konstig bild på mig med Saras grejer :)

Bildredigering

2012-01-08 @ 10:39:41 Permalink Agnes inlägg Kommentarer (1) Trackbacks ()

En närbild på Tingeling som jag mixtrade lite med.
Före:
Efter:
Tycks? Tål även kritik ;)

Viste du att...?

2012-01-07 @ 15:26:00 Permalink Visste du att...? Kommentarer (1) Trackbacks ()

Viste ni att Skorpan var den första kaninen som jag har hoppas på ett os eller liknande
den andra var stisse sen har jag inte haft så många flera :)
Har ju bara varit med på två XD


Kistamässan :D

2012-01-06 @ 20:30:00 Permalink Idas inlägg Kommentarer (1) Trackbacks ()

Var superkul på mässan :D Hängde dock nästan bara vid kaninhoppningen,Gnagarboden och Libra Artic. Konstigt? ;)

Haha,gjorde världens tabbe också. Ni vet i såna där företags-montrar,där det ligger massor av tidningar och sånt. På en monter stod det en ganska stor skål med godis. Jag tänkte "åhh vad schysst att dom bjuder på godís!" (väldigt många andra montrar hade också godis) Så jag tar en godis och sen minns jag faktiskt inte vem som sa det,men godiset var med i en tävling! Man skulle inte äta det XD Åhh herregud,pinigt...
Det var en sån där tävling "hur många godisar finns i skålen?" typ. Men vem anar det när godisskålen står mitt på montersbordet UTAN lock? Haha XD Som tur var hade dom extra godisar... :P

Hejade på några från klubben,shoppade till kaninerna och såg på ett grymt finallopp i Rak Svår! :D

Shoppingen:

Hittade denna snygga bogsele på Gnagarboden,man får passa på :D Tingeling behövde ändå en större selen nu för all vinterpäls,selen är i storlek M.


En påse RR


Två påsar märlor från Libra Artic.

Skulle ha fotad massor av kaninbilder,men glömde helt bort kameran som låg i min väska hela tiden :(


Fortsättning av Cissi & Ella Del 2

2012-01-06 @ 15:22:00 Permalink Cissis inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ja jag och Caroline hade ju fortsatt med att träffa Ella varje dag efter skolan om ni minns :)
Efter typ några månader kommer inte riktigt ihåg så hade Caroline skaffat en rast hage till Ella som hon fick springa i.
Vi hade henne i selen och gick lite korta sträckor med henne.
Men sen så kom det en dag då jag och carro inte ville vara ute bara för att det var så soligt men Carolines mamma sa att vi kunde ta med oss våra datorer t och sitta och spela medans vi hade Elle i rast hagen så att hon fick springa lite :)
Jag pratade med Caroline och sa att hon skulle titta på mitt spel som jag spelade och sa nej kan inte nu sitter och spelar på mitt spel och håller på att få highscoore (Stavning?)
Jag tänkte nehe då då behöver hon väl inte titta då. Och sen fortsatte jag att spela Men efter en stund såg jag inte Ella för då hade hon precis klämt sig igenom rast hagens små hål så hon satt på andra sidan av rasthagen medans jag och Carro satt i XD
Jag ropade snabbt till carro Ella har rymt.
Då slängde carro ifrån sig datorn och sket i sitt highscoore och behöde fånga Ella :) Det märktes att det var viktigare att fånga Ella än att få det där dumma highscooret :)
Ja jag kommer inte ihåg så mycket mera så det var nog allt
Hoppas att dte var roligt samt värdigt att läsa dom här två inläggena.
:)

Ella


öronskador

2012-01-06 @ 13:10:13 Permalink Agnes inlägg Kommentarer (1) Trackbacks ()

Om man har en vattenskål åt sina kaniner, och har kaniner med långa, neråthängande öron (vädurar) så kan det hända att de får frostskador på öronen.
Kaninen doppar helt enkelt öronen i vattenskålen så att de får vatten på dem, sen fryser vattnet på öronen när det är kallt ute. Alltså bildas frostskador. Jag vet inte om de heter så "på riktigt", men vi brukar kallad det för frostsakdor ;)
Min förra kanin fick det, men Stisse har lyckast hålla upp öronen. :P
Nån av er som har problem med frostsakdor på era kaniner? Och vad gör ni åt saken?
Stisse hoppar ur bild XD

I am back!

2012-01-06 @ 12:34:35 Permalink Agnes inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu är jag tillbaka! =)
Så nu blir det update från mig igen ;) 

Mitt kaninår 2011 del 1

2012-01-05 @ 22:31:41 Permalink Idas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

2011 var ett fantastiskt kaninår,är så stolt över mina kaniner och jag är så vädigt glad över att vi kom ut på riktigt på tävlingsbanorna under 2011! Tänkte skriva en kort sammanfatting av mitt kaninår,från jan-dec i två delar:)


Januari:
En av mina kaniners första ridhustävlingar,det gick så dåligt så jag vill inte ens prata om det X) Men det var på den vägen...

Februari:
Tränade lite smått i ladugården,annars hände inget specielt i Febrauri.

Mars:
13 mars tävlade jag alla kaniner i krok mini. Även denna gång i ridhus,ville mjukstarta med mini då det gick så dåligt första gången i ridhus :P Alla mina kaniner gick på 0+0 och jag kommer 1:a,2:a och 3:a med kaninerna :)
27 mars var jag och kaninerna på våran tredje ridhustävling,rak lätt var det och Tingelin lyckades faktiskt gå på bara två fel,nu började de vänja sig vid underlaget :)
Senare i mars började jag även träna utomhus,nu var utomhussäsongen igång!

Foto: Ida Vikström,VmKH

April:
Första utomhustävlingen för året,rak lätt. tingeling går på 0+1 och Skorpan på 1+1,båda tar sina första pinnar och vi kommer 1:a och 2:a! :D

Maj:
Mer träningar,utomhusmlånga sköna dagar i rasthagarna uppskattades ^^

Juni:
Nu började jag tävla "på riktigt", Strömsholms-tävlingarna 2011.
Det var den grymmaste helgen någonsin! Krok Lätt x2 och Rak lätt. Tingeling gick riktigt bra,men det var alltid ett fel ifrån final :(


Ps. Kommer även skriva in OS och andra klubbtävlingar,måste bara få tag på klubboken.. ^^

Hoppträning 5/1-12

2012-01-05 @ 20:42:00 Permalink Träning Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hann hoppa lite med skruttisarna på förmiddagen idag :D "banan" var fyra hinder på rakbana,bara sista hindret som stod lite åt sidan.
1.Stora stapeldiagrammet 2.Rättuppstånde/maxat lätthinder 3.Lilla gröna hindret,ganska plant uppstält.
4.Plank

Började med att hoppa med Polly,vi har ju precis börjat med träningen,vilket faktiskt har gett lite resultat,idag hoppade hon faktiskt upp i mitt knä utanför buren. Dock var hon inte på sådär jättebra humör idag utomhus,ibörjan gick det helt okej att lyfta henne men sista gångerna gick det inte bra alls,bara flyger uppåt,framåt,eller åt sidan och vill inte alls bli "fångad",lite smått panik får hon. Tror dock att det blev så p.g.a att kopplet fastnade "mellan bena" på henne,och efter det blev hon såhär så det är ju förstårligt :P Hon var även sååå ivrig,det är ju sååå roligt att hoppa,kan inte sitta still!
Hoppningen gick dock jättebra :D Hon har börjat få väldigt bra fart nu,nästan lite väl bra fart då hon slarvade ibland... ^^ Hoppade inte maxat lätthinder med henne.

Efter det hoppade jag med Tingeling,och wow! Snacka om en helt annan kanin att hoppa nu,blir kul att se allas förvånade miner sen,hon är som ne helt annan kanin! X) Superlugn,hoppsäker och med marginal! Hade superbra marginal på den maxade lätt"boxen"! :D Hoppade som en studboll,haha.

Sen var det Skorpans tur,ojj vad taggad hon var. Sprang runt som en tok XP Hoppade väldigt bra dock,full fart.

Tussan hoppade superdåligt på de lägre hinderna och på de högre flög hon högt över som en tok :P hon har inte hoppat sedan senaste hopptävlingen (mitten på november) så hon var superglad.

Åhh vad jag saknar sommaren ♥
Kistamässan och Ella-pella :)

2012-01-05 @ 19:09:27 Permalink Carolines inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Imorgon är det alltså Husdjursmässan i Kista, det ska bli riktigt skoj! :D Hälsa som sagt gärna om ni ser oss, jag kommer också att försöka ha på mig en tubhalsduk hela tiden som ett kännetecken, vit eller röd vet jag dock inte riktigt än en vi får se... ;) Och sen kommer jag förmodligen ha lockat hår också, jag lockade det till en grej jag skulle göra idag och dagen efter brukar jag ha två val: se ut som ett troll med de lockar som blivit kvar från natten eller locka om det ;) Så får jag ha det till jag duschar vilket jag inte har någon lust med idag... Och när man ska visa sig bland så mycket folk så slipper jag helst gå runt och så ser håret ut som hej kom och hjälp mig ;)
Nu gick jag lite OT dock, haha xD Ska iaf ut till Ella nu och släppa ut henne, hoppas vi ses imorgon på mässan? :D
Fin Pella <3Cissi & Ella Del 1

2012-01-05 @ 16:20:00 Permalink Cissis inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nu ska jag berätta hur jag träffade Ella för första gången. Jag kommar att dela upp det så att det inte blir så mycket att läsa på en gång :)
Det var en tidig skol morgon och ella hade kvällen innan kommit hem till Caroline och jag vill jätte jätte gärna träffa Ella så jag bestämde mig för att komma och titta på Ella den morgonen.Så jag cyklade hem till Caroline och tittade.
Då stog hon inne i Carolines garage Ella var hur söt som helst och då blev jag lite sugen på att skaffa en kanin själv men insåg fort att det inte skulle gå men ändå.
Caroline tog upp Ella så att jag fick klappa henne hon var jätte len och snäll.
Sen efter en stund när vi hade klappat ganska mycket på Ella så åkte vi till skolan.
Efter skolan åkte vi hem till Caroline och kolade hur Ella mådde.
Allt var bara bra med henne efter en stunds mys gick vi in till Caroline och tog hand om hennes hamstrar.
Sen på kvällen behövde jag åka hem.
Dagen efter kom Caroline hem till mig och sen åkte vi till skolan.
Efter skolan mös vi med Ella.
Sen så fortsatte dagarna gå.
Fortsättningen får ni i morgon :)

En Ella som inte ville vara med på bild när vi lös hoppade henne :)


Cissi

2012-01-05 @ 14:50:52 Permalink Cissis inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hej allihoppa
Vet att jag har varit lite dålig på uppdateringen men jag har haft så mycket att göra men nu ska detta ändras ska nu lägga in några tidsinställda inlägg här på bloggen :)
Så att man får någonting att läsa igen av mig XD

GLÖM EJ FRÅGESTUNDEN

2012-01-05 @ 14:46:19 Permalink Cissis inlägg Kommentarer (1) Trackbacks ()

Hej på er alla bästa blogg läsare
Ni har väl inte glömt bort våran frågestund?
Bara så att ni vet ni måste inte bara fråga om kaninerna ni kan fråga om vad som hälst även om någon ting som ni vill veta :)
Frågestunden hittar ni   HÄR :)
Lycka till i förskott Hoppas att vi får några roliga komentarer :)

Kistamässan

2012-01-05 @ 13:14:53 Permalink Idas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Imorgon kommer både jag och Carro att befinna oss på Kistramässan! :)
Ska heja på alla VmKH-klubbare på kaninhoppningen,shoppa kaninsaker och bara gå runt och kolla på alla fina djur ^^ Kaninhoppningen blir extra spännande,många kaniner som man känner igen där :)

Om någon ser oss får ni jättegärna komma fram och säga hej! :D Vi bits inte ^^ Jag kommer förmodligen att ha en lila tröja,vit tubhalsduk,svarta ganska höga skor och en rosa converse-väska.

Någon av er som ska dit?
Information om kaninhoppningen finns på stkh.se och skhrf.com

Bildkälla


I utkast:

2012-01-04 @ 21:47:18 Permalink Idas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

I utkast ligger just nu ett långt inlägg om mitt kaninår 2011. Snart har det skrivits färdigt och det kommer upp på bloggen imorgon :D
Hur har ditt kaninår 2011 varit? :)
Något av det bästa som hände mig under 2011,jag fick hem Polly ♥

Träning,träning,träning

2012-01-03 @ 22:09:37 Permalink Idas inlägg Kommentarer (1) Trackbacks ()

Ca 30 min varje dag nu så tränar jag med Polly. Hon är inne i en period (förmodligen första brunst...) nu,och för att jag överhuvudtaget ska klara av att hantera henne så har jag börjat att träna.Detta tränar jag på varje "träningspass" i sele och koppel utomhus:

*Kommando STANNA. Hon ska stanna när jag säger STANNA och även sitta still både när jag böjer mig ner mot henne och när jag går en bit i från.
*Kommando VÄND. Hon ska lära sig att det är matte som bestämmer vägen,hon ska inte hela tiden få skutta var hon vill.
*LYFTA. Träna massor av lyft så att hon inte hugger.

Det är de sakerna som ska tränas in nu :) Tränade första riktiga "passet" idag,och vilken skillnad! Inte ett ända hugg,och alldeles lugn att bära,så hitills går det framåt.
'


Agnes är bortrest

2012-01-02 @ 19:48:47 Permalink Idas inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Så att alla vet så är Agnes bortrest ett par dagar,så då kommer uppdateringen bara ske av oss andra. Hoppas vi kommer igång med uppdateringen nu,det har varit lite segt sedan nyår :)

Jag och Agnes på nyår... flumm.


Fruset

2012-01-01 @ 10:07:41 Permalink Agnes inlägg Kommentarer (2) Trackbacks ()

Nu när det börjar bli kallt ute finns det en sak som är riktigt negativ: Det fryser i burarna i "toaletthörnet".
Gav mig an Stisses bur igår, fick lite ber än hälften av det frusna. Resten sitter som berg.
Hade tänkt att göra Hoppsans och Mollys bur idag, det kan ju bli ett äventyr..... Det är nämligen oftast värre.....
Någon som har något bra tips på hur det ska gå lättare?

Hur gick det?

2012-01-01 @ 07:07:08 Permalink Carolines inlägg Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hej allt folk... Nu är jag allt bra hurtig va! Klockan är bara 7 dagen efter nyårsafton och jag är vaken! Nej skämt åsido, jag ska iväg till stallet... Men fattar ni hur trött jag är? xD Tror jag sovit 4 timmar inatt, yey! Aja, jag brukar vakna till ordentligt lite senare och då blir dte nog bättre....
Men nu gick jag lite offtopic här... Det jag skulle säga var att vi var ju hos farmor igår och firade... Ella satt helt själv(bortsett från 4 dvärghamstrar!)här hemma och jag var typ jätteorolig för henne :S Ett tag sa jag tillochmed till mamma(Kände mig bara lite hemsk är jag sa det!)att tänk om hon dött av skräck där hemma? Men det hade hon ju inte, dock var hon desto gladare över att vi kom hem. Hon fullkoligt kastade sig över mig när jag kom! Men hon klarade sig bra i alla fall, jag hade ju lagt filtar över hennes bur så det blev lite isolerat!
Hur gick det med era kaniner? Tog dom alla fyrverkerier och smällare bra?
Random bild från hoppträningen i söndags....

RSS 2.0